Antivirus gratuit

Antivirus gratuit

Fără îndoială aplicația antivirus este obligatorie pe computer, telefon și tabletă. Atât timp cât le conectăm la internet și folosim medii de stocare precum stick USB, DVD, CD, avem nevoie de antivirus. Iar cea mai ușoară variantă este un antivirus gratuit.

Furnizorii de software de securitate au început să ofere versiuni din ce în ce mai îmbunătățite ale aplicațiilor antivirus. Astfel acum contează ce antivirus gratuit alegi. În timp ce unele aplicații de securitate gratuite oferă protecție de bază, alte aplicații de acest gen oferă mai mult. Deși toți furnizorii de aplicații de securitate vorbesc despre protecție de bază oferită de versiunile gratuite, aplicațiile lor se deosebesc prin ceea ce oferă.

AVG Antivirus Free

De exemplu AVG Antivirus Free este unul din preferații mei. Acesta oferă actualizări de securitate în timp real. Scanează sistemul de malware și caută probleme legate de perfomanță. Ceea ce trebuie notat este faptul că oferă protecție proactivă inclusiv la navigare web. Orice descărcare este scanată înainte de a ajunge pe computer și blocată dacă conține malware. Astfel navigarea web, descărcarea atașamentelor din email sau descărcările făcute pe computer nu trebuie să ne îngrijoreze deoarece acestea sunt verificate.

Aplicația AVG Antivirus Free oferă și un modul de ștergere fișiere securizat, protecție Do Not Track pentru browser și abilitatea de a programa scanări automate. Prin acestea aplicația se apropie tot mai mult de versiunea plătită.

Bineînțeles că există mai multe aplicații de securitate gratuite pe care le putem folosi la fel de bine. Deși e recomandat să avem instalat pe computer o aplicație de securitate completă, putem folosi fie Bitdefender Antivirus Free Edition, Avast Free Antivirus Essential sau Panda Free Antivirus. Toate acestea sunt aplicații de încredere, cu impact minim asupra sistemului.

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.