Dezinstaleaza QuickTime pentru Windows

Dezinstaleaza QuickTime pentru Windows

Pe blogul Trend Micro a apărut inițiativa de a avertiza utilizatorii de Windows să dezinstaleze aplicația QuickTime. Și asta cât mai repede posibil. Cu cât utilizatorii dezinstaleaza QuickTime pentru Windows mai rapid, cu atât nu se vor expune unei vulnerabilități de tip zero-day.

Site-ul de securitate explică de ce această aplicație reprezintă acum un potențial pericol pentru utilizatorii de Windows. Un prim motiv este acela că Apple nu va mai oferi actualizări de securitate pentru QuickTime de pe platforma Windows. Apple recomandă dezinstalarea acesteia doar de cei care folosesc sistemul de operare Windows. Această recomandare nu se aplică și pentru Mac OSX.

Al doilea motiv este dat de însăși echipa de securitate de la Trend Micro care a anunțat deja două avertismente privind două noi vulnerabilități critice ce afectează QuickTime pentru Windows. Ambele avertismente au scorul de 6,8. Deși nu s-a înregistrat deocamdată niciun atac cibernetic prin intermediul acestor vulnerabilități din QuickTime, este totuși înțelept să dezinstalăm aplicația cât mai rapid posibil pentru a păstra securitatea datelor de pe sistemul nostru.

Dezinstaleaza QuickTime pentru Windows

Dezinstaleaza QuickTime pentru Windows

Utilizatorii de Windows care folosesc iTunes probabil că au instalat și QuickTime pentru Windows deoarece acesta este o componentă necesară pentru a rula iTunes. Acum QuickTime nu mai este necesar. iTunes funcționează corect pe Windows și fără QuickTime.

Fac încă o dată referire la faptul că doar utilizatorii de Windows trebuie să verifice în Start > Settings > System > Apps & features (Windows 10) dacă în lista programelor apare QuickTime. În cazul în care o avem instalată va trebui să o dezinstalăm de urgență.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.