Paginile care nu folosesc SSL sunt catalogate de Chrome drept nesigure

Chrome stabilește siguranța

Paginile care nu folosesc SSL sunt catalogate de Chrome drept nesigure. În ultima actualizare la browserul Chrome s-a stabilit cum vor fi tratate paginile: sigure și nesigure. Cele care folosesc HTTPS, sau SSL, vor apărea drept sigure. Cele care nu folosesc SSL vor fi tratate ca fiind nesigure.

Direct în bara de URL va apărea mesajul Not secure înainte de adresa URL a paginii de logare sau acre folosește colectarea de date sensibile (cum ar fi carduri de credit).

Pe celelalte pagini ale unui site non-SSL, la deschiderea butonului (i) dinaintea paginii URL va afișa mesajul Conexiunea ta pe acest site nu este sigură. După care apar câteva sfaturi de a nu folosi informații sensibile.

Efectul lui Not secure

Not secure website

Acesta este doar un prim pas în efortul de a descuraja utilizarea vechiului HTTP. Un pas următor ar fi acela de a cataloga toate paginile non-HTTPS în modul incognito drept Not secure. Și foarte probabil că ultimul pas va consta în semnalarea tuturor paginilor non-SSL ca fiind nesigure indiferent de conținutul lor.

Chiar dacă Google a implementat doar un prim pas, impactul asupra utilizatorilor care folosesc autentificare pe diverse siteruri va fi puternic. Mesajul Not secure aflat pe paginile de logare ale siteurilor care nu folosesc HTTPS va produce confuzie. Aceștia chiar ar putea renunța să se autentifice din falsul motiv că siteul ar putea avea probleme grave de securitate.

Drept urmare, cei mai mulți dintre noi care deținem un website vom începe să ne gândească la metode de implementare a sistemului SSL. Companiile de hosting ne pot ajuta în acest sens. Google oferă propria sa metodă de implementare SSL.

Google conduce astfel lucrurile într-o direcție care se vrea a aduce mai multă siguranță pe internet. Cert este că mai bine de 80% din utilizatorii internetului nu vor înțelege pe deplin semnificația avertismentui Not secure și cel mai probabil vor începe să evite siteurile no-SSL. Unii vor avea de pierdut în timp ce alții vor avea de câștigat.

SĂ nu uităm deci ca momentan doar paginile care nu folosesc SSL sunt catalogate de Chrome drept nesigure. Acum cel mai important lucru e să ne aliniem la standardele impuse și să ne implementăm tehnologia SSL pe siteurile noastre. Timp este suficient.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.