Certificate de performanta energetica pentru case si apartamente

Certificate de performanta energetica pentru case si apartamente

Dacă tocmai ți-ai făcut o casă sau vrei să vinzi un apartament, ți se va cere obligatoriu certificatul de performanță energetică. Legea 372 din 2005 privind performanța energetică a clădirilor prevede ca anumite tipuri de clădiri noi și existente să întrunească cerințe minime de performanță energetică. În acest scop se elaborează, la cerere și contra cost, certificate de performanta energetica pentru case si apartamente.

Binînțeles că nu numai pentru aceste tipuri de clădiri sunt elaborate aceste certificate. Legea prevede pe lângă locuințe unifamiliale și:

  • blocuri de locuințe
  • birouri
  • clădiri de învățământ
  • spitale
  • hoteluri și restaurante
  • construcții destinate activităților sportive sau servicii de comerț etc.

Servicii de elaborare a certificatului de performanță energetică

eficienta energetica

Cei interesați să obțină certificatul de performanță energetică pentru construcție nouă sau existentă pot apela la serviciile noastre la telefon 0747 110 309.

Deoarece ne trebuie mai multe date referitor la clădirea pentru care se realizează certificatul, de cele mai multe ori este necesară deplasarea la fața locului. Astfel, realizăm certificate pentru clădiri aflate pe raza județului Botoșani.

De asemenea ne sunt necesare anumite acte și documente, precum proiectul clădirii ce include memorii și planșe, autorizația de construire, precum și informații legate de instalațiile termice, sanitare, ventilare, climatizare etc.

Cu ajutorul unei aplicații introducem datele oferite de dvs. privind clădirea și realizăm în câteva ore certificatul, anexa la certificat și recomandările necesare.

Informații privind certificatul de performanță energetică

energy-rating-graph

Prin Legea 372/2005 se dorește ca în anul 2020 să existe clădiri noi al căror consum de energie din surse convenționale să fie aproape egal cu zero.

Certificatul de performanță energetică se eliberează pentru următoarele situații:

  • Clădirile care se construiesc, se vând, se închirază sau sunt supuse renovărilor majore;
  • Clădirile aflate în proprietatea / administrarea autorităților publice sau a instituțiilor care prestează servicii publice.

Certificatul este valabil 10 ani de la data eliberării acestuia. Excepție este situația de renovare majoră care modifică consumurile energetice.

Certificatul cuprinde valori calculate cu privire la consumurile de energie și emisiile de CO2.  Aceste informații permit beneficiarului să evalueze performanța energetică a clădirii. Pe lângă acest certificat se va regăsi și o anexă cu recomandări.

La încheierea contractului de vânzare-cumpărare, proprietarul are obligația de a transmite certificatul, în original, noului proprietar. Iar la data înregistrării contractului de vânzare sau de închiriere proprietarul are obligația de a depune la organul fiscal competent o copie a certificatului.

Contractele de vânzare-cumpărare încheiate pentru clădiri la care nu sunt emise certificatele de performanță energetică sunt supuse nulității relative.

La clădirile noi, certificatul se elaborează prin grija beneficiarului. Acesta are obligația de a-l prezenta în original comisei întrunite în vederea recepției la terminarea lucrărilor. O copie a acestuia se anexează la procesul-verbal de recepție pentru cartea tehnică a construcției.

Procesul-verbal încheiat cu ocazia recepției la terminarea lucrărilor și neînsoțit de copia certificatului de performanță energetică este nul de drept.

 

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.