Cum sa alegi un telefon performant si rezistent

Cum sa alegi un telefon performant si rezistent

Alerea unui telefon reprezintă pentru mulți dintre noi o adevărată provocare. Cum sa alegi un telefon performant si rezistent? Unul care să-ți placă și cum arată, dar să nu se dezamăgească la alte capitole, precum autonomie sau fiabilitate. Dat fiind faptul că pe piața de telefoane mobile există o plajă foarte mare de telefoane, devine din ce în ce mai greu să alegi un telefon bun.

În general comportamentul cumpărătorilor este influențat într-o anumită măsură de publicitate, apoi de oferta existentă și de experiența personală. Am observat că unele persoane decid pe baza propunerilor făcute de vânzători, de părerile și recomandările din online sau pur și simplu sub impulsul momentului. Nevoia de a avea un telefon, designul și prezentarea pozitivă făcută de un dealer pot să facă pe mulți să cumpere un model telefon care să nu corespundă cerințelor inițiale ale unui cumpărător.

Cum spuneam, în prezent există o ofertă diversificată de telefoane mobile. Au apărut pe piață și modele de telefon fabricate în Asia. Acestea fac o mare concurență mărcilor din vest, marea atracție fiind prețul mult scăzut pentru specificații foarte bune. Ce ar tebui să alegem? Marca sau banul?

Specificații prioritare

Când alegi un telefon trebuie mai întâi să te întrebi la ce anume îl vei folosi. Va fi doar un simplu telefon pentru convorbiri și mesagerie SMS? Alege unul cât mai simplu, care să îți ofere autonomie îndelungată. Vrei un telefon pentru rețele sociale și surfing web? Alege un telefon cu ecranul de 5 inch, memorie RAM de 2 GB, stocare de 16 GB și baterie între 1000 – 2000 mAh. Vrei un telefon pentru jocuri, grafică și uz multimedia? Ia în calcul un procesor cel puțin quad core, ecran de 5 inch sau peste, placă grafică performantă și camere foto de 8 Mp sau mai mare.

Mai sunt și alte aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare. Unul este bugetul în care trebuie să ne încadrăm. Evită greșeala de a lua un model de telefon ieftin dar care este deja depășit. Nu întotdeauna vechimea în luni de la lansare indică performanța acestuia. Uită-te la versiunea sistemului de operare. Cât de nouă este? Poate fi actualizată? Este compatibilă cu facilitățile și opțiunile de securitate actuale? Carcasa e din plastic rezistent sau din metal?

Să simulăm alegerea a unui telefon pentru un tânăr care își dorește un telefon performant, dar care nu are un buget ridicat. Includem în expresia ”telefon performant” folosirea rețelelor sociale diverse, jocuri cu grafică 3D, navigare web, orientare prin GPS, etc.

Dacă cumpărăm online, facem câteva filtre:

  • Procesor minim quad core (recomandat octa core)
  • Memorie RAM de 2 GB
  • Memorie de stocare de minim 16 GB
  • Diagonală de 5 inch sau peste
  • Cameră foto de 8 Mp
  • Acumulator 4000 mAh

Pe siteul eMag după ce efectuăm aceste filtre obținem câteva modele de luat în calcul:

Oukitel U7 Plus

Oukitel U7 Plus

Xiaomi Redmi 4A

Xiaomi Redmi 4A

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

Samsung Galaxy A5

Concluzii

Sunt doar patru modele alese din cele peste 150 sortate după filru. Prețul este crescător și nu le-am inclus deoarece acestea fluctuează. Primele două modele nu sunt foarte cunoscute în zona noastră, dar și-au câștigat popularitatea datorită puterii comunității de clienți care le-au cumpărat. Sunt telefoane bune, ba chiar poate mai bune decât unele modele ale companiilor pe care le cunoaștem de mult timp.

De exemplu, telefoanele din seria Xiaomi Redmi sunt modele performante și rezistente. Carcasa din metal este un plus față de alte modele. Se observă astfel diferențele mari de preț dintre aceste telefoane și cele gen Samsung sau Huawei.

Dacă alegi un telefon cu carcasă din plastic, ia în vedere achiziționarea unei protecții pentru ecran sau husă. Șocurile mecanice pot fisura carcasa sau chiar să crape ecranul.

Cântărind bine ce dorim și cu ce buget putem să alegem un model de telefon potrivit.Folosți întotdeauna sistemul de filtre de pe siteurile care vând telefoane. Citiți părerile specialiștilor din domeniu. Căutați scorurile benchmark pentru a vedea performanțele procesorului și graficii telefonului. Uitați-vă la înregistrările video care vă prezintă detaliat telefonul preferat. Pe internet găsim multe informații pe care să le luăm în considerare. Ar trebui ca telefonul să ne însoțească măcar 2 sau 3 ani până să îl înlocuim.


Spune-ti parerea