Trandafiri conservați prin înghețare

Trandafiri conservați prin înghețare

Florile, deși sunt cele mai frumoase cadouri primite de la cei dragi, sunt și cele mai perisabile. Cine dintre noi nu și-ar dori să păstreze pentru totdeauna florile primite de-a lungul vieții? Și totuși cât de greu este să faci acest lucru. Există o metodă prin care putem să ne bucurăm mult mai mult timp de flori, și în special vorbim de trandafiri conservați prin înghețare.

Chiar dacă le uscăm și le punem între foile unei cărți, ne va fi greu să o vedem mai des. Culorile vii se vor fi șters în câteva zile. Petalele, tulpina și frunzele uscate se vor fărâmița la cea mai mică atingere.

Există câteva metode de a păstra florile pentru perioade mai mari de timp. Însă aceste metode nu sunt la îndemâna oricui. Unele dintre ele pretind multă atenție și procese complexe pentru a obține rezultate bune.

De exemplu, am fost curios să aflu despre metoda de uscare prin îngheț a florilor.

Liofilizare sau criodecizare

Liofilizarea sau criodecizare, este un proces de deshidratare la temperatură scăzută. Procesul implică înghețarea produsului, scăderea presiunii, apoi îndepărtarea gheții prin sublimare.  Acest lucru este în contrast cu deshidratarea, care evaporă apa folosind căldură.

Pentru a obține rezultate potrivite, florile supuse acestui proces de înghețare și sublimare trebuie să fie proaspete. Cu ajutorul unei mașini speciale, procesul de criodecizare reușește la final să păstreze forma și culoarea naturală a florilor.

Garoafele și trandafirii se pretează la această metodă de conservare. Florile sunt apoi așezate într-un bol de sticlă sau sub cupole de sticlă pentru a le proteja de interacțiunea cu mediul exterior.

Iată cum arată trandafiri conservați prin înghețare:

trandafiri criogenați

trandafiri criogenați

Cum se păstrează trandafirii conservați prin înghețare

Spre deosebire de celelalte metode de conservare a florilor, această metodă prin înghețare este una mai costisitoare, lucru care se reflectă în prețul de vânzare a unui produs final.

Să punem însă în balanță avantajele. În primul rând să vorbim despre longevitate. Astfel de trandafiri conservați prin înghețare pot să reziste ani de zile, chiar și până la 25 de ani.

Trebuie să respectăm doar câteva reguli simple:

  • Alegeți cupole de sticlă. Bolul ii va proteja de umiditate și praf.
  • Cupola nu trebuie să fie etanșată la bază. Schimbările de temperatură ar putea duce la condensare, iar dacă nu le puteți evita, ridicarea cupolei vă poate salva de aspectul urmelor de vapori pe sticlă sau de praful depus. Totuși nu vă speriați dacă trandafirul v-a fost livrat într-o cupolă fixată de bază. Asta se face pentru o mai mare siguranță în timpul transportului. Fixativul poate fi îndepărtat la necesitate.
  • Nu păstrați trandafirul sub razele directe ale soarelui. Ele pot afecta intensitatea culorii petalelor.
  • Nu atingeți și nu udați trandafirii. Ei nu necesită întreținere.

Un alt avantaj este faptul că putem să personalizăm produsul final pentru a-l face cu adevărat unic.

Mai jos vă ofer câteva linkuri cu trandafiri conservați prin înghețare pentru a vă face o idee asupra unor aranjamente de trandafiri conservați prin înghețare și prețul lor.

kdeco.rokdeco.ro
kdeco.ro
kdeco.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.