Cum să modifici manual ordinea comentariilor in wordpress

Cum să modifici manual ordinea comentariilor in wordpress

Astăzi m-am confrutnat cu o problemă de WordPress. Adevărat, e una relativ minoră, dar m-a scos din pepeni. În setările WordPress, la Discuție, am vrut să schimb ordinea de apariție a comentariilor. Prestabilit comentariile sunt setate să fie afișate în ordinea de la vechi la nou. Ceea ce e nu îmi convine, așa că am vrut să schimb ca ordinea să fie inversă.

Spre surprinderea mea am primit eroare. Site-ul meu nu a oferit nici un răspuns. Așa ca în imagine:

err_empty_response

err_empty_response

Am încercat de mai multe ori să schimb, dar de fiecar dată primeam aceeași eroare. Ce să fac? Știu că wordpress funcționează cu ajutorul unei baze de date în care păstrează și setările sale. Așa că m-am decis să modific opțiunea direct din baza de date MySQL. Iată ce trebuie făcut, pas cu pas:

  • Deschide Panoul de control al domeniului tău (cPanel), acolo unde poți accesa rapid phpMyAdmin din categoria Databases.
  • După accesarea phpMyAdmin, în partea stângă găsești lista cu bazele de date accesibile. Caută baza de date a site-ului tău și deschide ramurile sale cu acel + din stânga numelui.
  • Selectează wp_options pentru a se afișa baza de date cu opțiunile wordpress. La opținea Sort by key selectează option_name (Ascending) și alege apoi 4 din caseta de pagini.
sort ascending

sort ascending

  • Pe coloana option_name caută comment_order și alege Edit.
comment_order

comment_order

  • În caseta option_value poți schimba valoarea câmpului în asc sau desc. Valoarea asc va face să fie afișate cele mai vechi comentarii la începutul paginii, iar valoarea desc va afișa cele mai noi comentarii la începutul paginii. Salvează modificarea cu ajutorul butonului Go.
option_value comment_order

option_value comment_order

Încă nu am aflat care e problema cu eroarea pe care încă o mai primesc când încerc să modific ceva din Setări > Discuții. Între timp mă folosesc de metoda manuală pentru a schimba unele opțiuni. Curios este că în celelalte setări totul funcționează normal.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.