Corelare domenii diriginte de șantier și RTE

Corelare domenii diriginte de șantier și RTE – responsabili tehnici cu execuția

Corelare domenii diriginte de șantier și RTE – responsabili tehnici cu execuția, pentru stabilirea specialiștilor necesari la un obiectiv. În funcție de obiectivul de investiție, atât beneficiarul, cât și executantul, trebuie să angajeze specialiști care să acopere toate domeniile pentru care se execută lucrări.

Beneficiarul trebuie să angajeze unul sau mai mulți diriginți de șantier care să asigure calitatea lucrărilor executate pentru toate domeniile implicate. Executantul trebuie să angajeze, la rândul său, responsabili tehnici cu execuția. Aceștia vor răspunde de calitatea lucrărilor executate și vor acoperi toate domeniile necesare pentru realizarea obiectivului.

Documentele de calitate întocmite pentru execuția lucrărilor vor fi semnate de diriginții de șantier și, respectiv, de responsabilii tehnici cu execuția. Domeniile lor trebuie să fie în concordanță cu lucrările pentru care se asigură calitatea.

Corelare domenii

Domeniile pentru diriginte de șantier și cele pentru responsabili tehnici cu execuția nu sunt stabilite în concordanță unele cu celelalte.

Astfel, avea corespondențe neintuitive între cele două categorii de domenii și subdomenii. De exemplu, domeniul 3 de diriginte de șantier corespunde domeniului 2 de responsabil tehnic cu execuția. Doar domeniile 5 și 7 corespund.

De asemenea, trebuie ținut cont și de clarificările privind competențele unor domenii atât pentru diriginți de șantier, cât și pentru responsabili tehnici cu execuția.

Mai jos găsiți un tabel cu corespondența dintre domeniile de diriginte de șantier și responsabili tehnic cu execuția (RTE).

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.