Diete de evitat

Diete de evitat

Gunoaie alimentare

Un profesor de nutriție și-a tăiat porția zilnică normală de calorii și a mâncat timp de 10 săptămâni doar niște prăjiturele mici cu cremă, gogoși și alte produse asemănătoare. Rezultatul? A slăbit 12 kg după cele 10 săptămâni, distrugând mai multe calorii decât a mâncat. Deși a arătat care este regula de bază pentru a slăbi, această alimentație este nocivă, conducând la alte probleme de sănătate.

Sigilarea urechii

Unii cred că, dacă își implantează chirugical un sigiliu în ureche, le va scădea apetitul și, implicit, vor slăbi. Dimpotrivă, deși nu va avea niciun efect asupra apetitului, acest lucru poate conduce la infecții la ureche și chiar la modificarea formei urechii.

Dieta cu bile de vată

Alții au ajuns că considere că o alimentație care conține bile de vată le vor umple stomacul și le va da senzația de sațietate fără să mănânce multe calorii. Oare asta va merge? Cu siguranță nu. Te poți sufoca sau intoxica cu chimicalele din acele bucăți de vată. Serios, nu încerca asta.

Dieta HCG

O reducere drastică în alimentație combinată cu un medicament de tip HCG (gonadotropină corionică umană) folosită de femei pentru a rămâne însărcinate este dieta HCG. Studiile au demonstrat că acest tip de dietă nu conduce la pierderea în greutate. Dimpotrivă, te va face să te simți mai obosit, morocănos, neliniștit sau chiar depresiv. În plus, o alimentație extrem de redusă reprezintă un pericol pentru sănătate.

Dieta cu oțet de mere

Unii consideră că dacă vor sorbi puțin oțet de mere înainte de masă acesta le va tăia din pofta de mâncare și vor ajuta la arderea grăsimilor. În general această dietă nu este dăunătoare decât că reduce buna funcționare a insulinei în organism, precum și a unor medicamente de reglare a presiunii sanguine. Iar acel acid poate fi dăunător gâtului.

Fumatul

De zeci de ani se crede că dacă în locul mâncării dintre mese vei alege o țigară, vei ajunge să slăbești. Deși nu este clar dacă e adevărat sau nu, e evident că fumatul este cauza principală de decese ce pot fi prevenite.

Dieta cu tenii

Este greu de crezut, însă există oameni care cred cu tărie că o dietă având la bază înghițirea voluntară a unui vierme care trăiește 30 de ani în corpul nostru, va conduce la scăderea în greutate. În realitate, ouăle de tenie pot conduce la infecții și chisturi.

Dieta cu cafea

În cantități mari de cafea poate să reducă apetitul și să ardă ceva mai mult calorii. Dar nu suficient de mult ca să slăbim. Prea multă cafeină, în schimb, ridică presiunea sanguină, face rău stomacului și te face să stai treaz toată noaptea. În loc să pierzi în greutate s-ar putea să pui mai mult pe tine. Unde mai pui că multe din băuturile ce conțint cafeină sunt pline de calorii sau grăsimi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.