Deviz general model excel

Deviz general model excel

În atașament găsiți deviz general model excel pentru investiții. Modelul devizului general este realizat pe HG 28/2008. Este foarte util pentru cei care întocmesc studii de fezabilitate, cum ar fi firmele de proiectare, dar și pentru cei ce se ocupă cu consultanța și implementarea proiectelor de investiții.

Fișierul este actualizat, cota TVA este 20% dar se poate schimba după caz. Se poate modifica cursul euro, valorile fiind calculate automat în funcție de curs. Câmpurile ce trebuie completate conțin comentarii extrase din HG 28/2008 pentru a facilita stabilirea valorilor pe capitole.

Practic trebuie doar să completați în tabel prima coloană de valori iar celelate calcule se vor efectua automat (totaluri, valori euro, valori TVA). Tot automat se calculează valoarea C+M (construcții și montaj).

În funcție obiectele investiției, trebuie introduse sau șterse rânduri de la capitolul 4. Sugerez ca introducerea de noi rânduri să fie făcută între celelalte rânduri existente și nu la sfârșit sub ultimul rând, pentru ca rândurile noi să fie automat băgate în formulele existente.

Bineînțeles că puteți modifica fișierul excel după bunul plac astfel încât să cuprindă tot ce aveți nevoie sau chiar să-l adaptați în funcție de caz.

La capitolul 5 – Alte cheltuieli am introdus două formule de calcul pentru 5.2 Comisioane, cote legale, taxe, cost credit și pentru 5.3 Cheltuieli diverse și neprevăzute. Acestea pot fi modificate în partea dreaptă din afara tabelului sau introduse direct în tabel.

Deviz-general-model-excel.xls (48871 downloads )

HG-28-din-2008-continut-cadru.pdf (8356 downloads )

HG-28-din-2008-metodologie.pdf (7628 downloads )

One Response

  1. Hore O. 19 mai 2017

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.