Manager de parole

Manager de parole

În prezent cele mai multe browsere, precum Chrome sau Firefox, oferă posiblitatea de a păstra o listă a parolelor pentru fiecare site. Este o variantă bună dacă nu avem multe siteuri pe care le frecventăm. Însă, în cazul în care vrem ca orice site/cont/parolă să ne fie păstrat în siguranță fără riscuri, doar cu cunoașterea unei singure parole de acces, atunci putem să folosim un manager de parole cum este LastPass.

De ce un manager de parole?

Ar fi fost simplu dacă ne-am fi ales o parolă generală pe care să o folosim pentru orice site. Chiar ar fi fost simplu, dar nu și înțelept. În primul rând o asemenea parolă ar fi fost ținta principală pentru accesul tuturor conturilor noastre. Un singur efort cu rezultate fructuoase. Apoi, o asemenea parolă unică devine mai vulnerabilă odată cu trecerea timpului. Iată de ce multe siteuri au propria lor formulă de alegere a parolei (de regulă cu cât mai complexă, cu atât mai bine). Alte siteuri folosesc ca regulî schimbarea parolei la interval de câteva luni, în timp ce altele impun mai mulți pași de accesare a contului, parola fiind un prim pas.

LastPass

LastPass este un manager de parole foarte sigur. Unul din atuurile acestui manager este faptul că poate memora câmpuri specifice (parole, conturi, adrese de email, coduri postale, adrese de corespondenta, nume penume etc.) pentru a le folosi ori de câte ori avem nevoie pentru alte siteuri. Pe scurt folosește formulare.

LastPass ține o evidență exactă a conturilor pentru fiecare site. La înregistrarea pe un site nou acesta oferă parole complexe pe care nu trebuie să le ținem minte. LastPass va genera și memora o parolă unică și complexă.

Cum funcționează LastPass?

Managerul de parole este instalat pe computer ca extensie pentru browser. La instalare va trebui totuși să ne alegem o parolă de acces a contului nostru LastPass. Este singura parolă pe care trebuie să o memorăm. La vizitarea unui site, acesta va oferi direct în câmpurile de cont/parolă posibilitatea de a le completa automat cu doar un singur clic. De asemenea, putem să accesăm toate evidențele din contul nostru direct din manager, de unde putem să facem modificări.

Iată și alte avantaje ale acestui manager de parole:

  • Înregistrează un număr nelimitat de parole
  • Poate înregistra orice fel de informații (conturi de card, parole wi-fi, notițe personale, adrese etc.)
  • Facilitează transmiterea de date către alte persoane folosind căi criptate
  • Memorează doar parola pentru acces LastPass și poți să ai acces la evidența ta pe orice dispozitiv pe care te loghezi
  • LastPass folosește metode de criptare complexe (de exemplu AES-256 bit)
  • LastPass nu are acces la datele utilizatorilor
  • Varianta gratuită oferă cu mult peste nevoile medii ale unui utilizator normal
  • Varianta premium este doar $1 pe lună și oferă facilități avansate.

manager de parole lastpass

Accesează siteul oficial Lastpass.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.