Cum afli rapid viteza de internet

Cum afli rapid viteza de internet wi-fi

Una din problemele cel mai des întâlnite este viteza de internet. Cum furnizorii de internet oferă din ce în ce mai mult lățime de bandă și viteză de transfer, se pare că cele care ne încetinesc viteza pe internet sunt dispozitivele care emit semnal wi-fi, mai exact routerele. Cum afli rapid viteza de internet, cum știi unde e problema. Ori de la router ori de la furnizorul de internet.

Astfel, atunci când avem probleme cu conexiunea de internet, trebuie facem o verificare rapidă a vitezei semnalului wi-fi emis de router. Este posibil ca acesta să limitez conexiunea. Fie nu este capabil routerul să ofere rate mai mari de transfer, fie are anumite probleme și trebuie configurat corect.

Pentru Mac, ține apăsat tasta Option și apoi iconița Wi-Fi din dreapta sus a ecranului. Va apărea un meniu unde se află mai multe informații despre conexiunea curentă, adresa IP, adresa MAC și ceea ce ne interesează: viteza conexiunii cunoscută ca Tx Rate.

Pentru Windows e puțin mai complicat, dar pas cu pas ajungem și acolo. Clic dreapta pe iconița de wi-fi din dreapta jos. Alegem din meniu Open Network and Sharing Center. Din lista de rețele active, în partea dreaptă apare sub formă de link Wi-Fi (nume SSID). Așa ajungem la o mică fereastră cu tiltul Wi-Fi status unde vom găsi viteza în dreptul lui Speed.

Cum afli rapid viteza de internet de la furnizorul de internet

Dacă vrem să ne verficăm viteza de internet oferită de furnizorul local, putem folosi serviciul speedtest.net care ne va testa timpul de răspuns (ping), viteza de download și cea de upload. Pentru ping valoarea trebuie să fie mică, valoarea de download trebuie să fie apropiată de cea contractată iar valoarea de upload contează mai puțin pentru mulți dintre noi, și în general este mai mică decât cea de download.

Pe speedtest.net poți să-ți creezi cont pentru a-ți păstra toate verificările. De asemenea poți să instalezi și un plugin pentru browserul google chrome care poate fi folosit pentru a testa viteza de internet mai rapid.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.