Papusi folosite ca instrumente de spionaj

Părinților din Germania li s-a spus să distrugă păpușa My Friend Cayla

Poate că nici nu v-ar fi trecut prin cap că niște simple jucării precum păpușile pot deveni surse de îngrijorare pentru părinți. Și totuși așa ceva este posibil. Părinților din Germania li s-a spus să distrugă păpușile My Friend Cayla cumpărate pentru copiii lor. Motivul? Datorită modului în care este concepută și modului cum aceasta funcționează, păpușa reprezintă o amenințare. Și da, am ajuns să vedem papusi folosite ca instrumente de spionaj.

Păpușa My Friend Cayla este interzisă în Germania. Agenția Federală de Comunicații a emis un comunicat prin care îndeamnă toți părinții care au achiziționat această păpusă să o distrugă. Păpușa conține un microfon și pune copiilor întrebări legate de ei și de părinții lor. Deși este concepută să răspundă la întrebările copiilor, aceasta se pare că încalcă confidențialitatea prin modul în care comunică cu copiii.

Trebuie menționat faptul că această păpușă este conectată la internet prin intermediul unei aplicații de mobil. Iată de ce există această îngrijorare. În plus, această comercializarea acestei păpuși este interzisă în mai multe țări din Eupora.

Papusi folosite ca instrumente de spionaj

Păpușa My Friend Cayla conține o tehnologie de recunoaștere a vorbirii și cu ajutorul sistemelor Android și iOS. Astfel ea poate recunoaște vorbirea copiilor și astfel poate purta o conversație.

Cu ajutorul unui microfon păpușa înregistrează vorbirea din exterior. Apoi prin conexiune bluetooth sunt transmise datele către un dispozitiv mobil pe care trebuie instalată o aplicație specială. Acolo sunetele sunt convertite în text și trimise spre căutare pe internet pentru a obține un răspuns. După ce primește răspunsul, aplicația îl convertește din text în sunet și îl trimite către păpușă pentru redare. Totul este realizat într-o secundă.

Problema este că acest mod de interacțiune prezintă riscuri mari. Informații confidențiale pot ajunge la persoane rău intenționate.

Ceea ce face Germania, Norvegia, Irlanda sau Belgia prin faptul că interzice asltfel de jucării este un lucru bun. Este un semnal de alarmă pentru părinții care sunt gata să cumpere orice jucărie pentru copiii lor dragi. Fiți atenții la ceea ce cumpărați. Nu întotdeauna jucăriile sofisticate sunt și potrivite pentru copiii noștri.

În concluzie, o simplă păpușă interactivă și practică care poate ține ocupați copiii și chiar săi învețe lucuri utile poate fi însă un bun instrument de spionaj.

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.