2 motive să folosești Password Manager marca Bitdefender

Password Manager marca Bitdefender

Bitdefender Password ManagerEra de așteptat ca Bitdefender, compania de servicii de securitate, să vină cu un produs pe partea de management al parolelor. Vorbim despre Bitdefender Password Manager ce este o aplicație de gestionare a parolelor. Acesta oferă opțiuni de securitate a parolelor noastre și ne facilitează autentificarea. Managerul se instalează ca supliment în browser pe computer, sau ca aplicație pe telefoane și tablete.

Dat fiind contextul în care ne aflăm în acest an 2022, cu multiple valuri de atacuri cibernetice, este foarte important să ne punem la adăpost. Iar una din cele mai importante măsuri este siguranța conturilor noastre. Conturi pe platforme ale furnizorilor de servicii, magazine online, rețele sociale, platforme de întâlniri online sau de muncă.

Creșterea numărului de site-uri care ne oferă posibilitatea de a ne înregistra duce inevitabil la o serie de probleme pentru utilizatori. Tendința observată este aceea că utilizatorii preferă să utilizeze aceeași parolă, sau cu variații mici. Acest fenomen este de bun augur pentru infractorii cibernetici, care pot să obțină date cu caracter sensibil într-un timp relativ scurt.

Pe de altă parte, dacă folosim parole puternice și unice, nu le putem ține minte pe toate și nici unde le-am folosit. Astfel, tendința observată este folosirea sistemului de schimbare a parolei. Implicit acest lucru duce la frustrări și de multe ori la folosirea parolelor mai slabe, ușor de reținut.

Avantajele unui manager de parole

O aplicație de tip password manager aduce cu sine câteva avantaje importante, chiar dacă la prima vedere ar părea că e un moft. Este adevărat că și browser-ele moderne pot reține datele de autentificare. Însă există o mare diferență între un adevărat manager de parole și unul standard implementat într-un browser.

Un prim avantaj este acela că trebuie să ținem minte doar o singură parolă. Managerul de parole este securizat prin această parolă pe care o știi doar tu. De celelalte parole se va ocupa el.

Managerul de parole îți va completa automat datele de autentificare. Trebuie doar să permiți ca date de autentificare să fie salvate de aplicație atunci când navighezi.

Un al doilea avantaj este că ne limitează autentificarea pe dispozitive străine.  Aici este partea cea mai interesantă. E vorba de acel lucru ce ne vine greu să-l facem. Am vrea să avem parole puternice și unice pentru fiecare site, dar nu ne înghesuim să o facem. Și știm cu toții cât de greu este să ne autentificăm zilnic pe toate acele site-uri pe care le folosim. Dacă mai avem și parole complexe și unice, e clar, ne ia tot avântul.

Ideea nu e să folosim aceeași parolă peste tot. Sub nicio formă nu ar trebui să facem un astfel de compromis. Ne expunem unor riscuri foarte mari, poate cu consecințe pe care nici nu le bănuim.

Soluția este să folosim sistemul de sugestii de parole complexe oferit de manager. Poate că ne sperie puțin faptul de a folosi parole pe care nici dacă te chinui nu reușești să le memorezi. Asta pare să fie singurul impediment. De fapt nici nu este în realitate un impediment, ci chiar un avantaj.

Faptul că nu putem memora aceste parole ne împiedică să ne autentificăm ușor pe dispozitive străine. Este o barieră care ne protejează extrem de bine. Ceea ce pare un neajuns în realitate e un avantaj. Autentificarea pe alte dispozitive care nu sunt ale noastre poate lăsa breșe ce pot fi exploatate.

Acum să privim mai în profunzime lucrurile. Foarte multe site-uri oferă autentificarea în doi pași. Acest tip de autentificare oferă utilizatorilor posibilitatea de a salva un dispozitiv ca fiind de încredere pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar acest lucru îl facem doar pe dispozitivele noastre personale.

Bitdefender Password Manager poate deveni prietenul care te ajută în fiecare zi. Un prieten de încredere, sigur, care te face să te simți confortabil, eficient și organizat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.