O solutie pentru conversatii online mai bune

O solutie pentru conversatii online mai bune

Astăzi, Google împreună cu compania Jigsaw au lansat un proiect interesant privind supravegherea conversațiilor online. Noua tehnologie se numește Perspective și se află într-un stadiu incipient. Perspective se dorește a fi o solutie pentru conversatii online mai bune.

Cu toții suntem de acord cu prezența comentariilor toxice pe forumuri, bloguri, chat ș.a.m.d. Datorită acestora mulți se tem să își prezinte propria părere în întregime online. Alții se abțin cu desăvârșire deoarece au avut experiențe negative în trecut. Cei care înjură, amenință sau își bat joc de alții în mediul online au o prezență constantă.

Procentele vorbesc de la sine. Peste 70% dintre americani au fost martori la abuz online, iar 50% au experimentat-o. O treime dintre ei se tem să-și exprime părerea de teama represaliilor. Nu mai încape îndoială că fenomenul de agresare online afectează mult comunitatea din online, indiferent de vârstă.

Perspective

Tehnologia Perspective este concepută să identifice limbajul toxic. Aceasta va învăța care limbaj este vulgar, amenințător, incitator și va acorda un rating. Vor trebui examinate sute de mii de comentarii care au fost etichetate de oameni ca fiind toxice. În principiu Perspective se va baza pe infromațiile trimise de oameni de pe întreg globul.

În prezent Perspective și-a unit forțele împreună cu librăria TensorFlow și cu Cloud Machine Learning Platform. Deși este în dezvoltare, această tehnologie are un viitor asigurat. Multe companii care publică articole în mediul online au nevoie de o astfel de tehnologie pentru a scoate în evidență comentariile pozitive din noianul de toxicitate. Și e doar un exemplu.

Imaginați-vă cât de util ar fi în conversațiile normale pe care le avem pe chat cu colegii, prietenii, echipa etc. Unul vrea să își verse necazul pe tine. Altul are chef să se distreze pe seama ta. În timpul unui joc, un coechiper pe care nici nu-l cunoști, devine nervos pe tine și vrea să te facă cu ou și cu oțet. Ce ar fi dacă niciunul dintre ei nu și-ar vedea comentariile afișate? Nici măcar acele steluțe de cenzurare. Practic sistemul l-ar forța să se exprime într-un mod civilizat.

În viitor Perspective se vrea a fi nu doar un simplu moderator al cuvintelor sau a comentariilor. Perspective dorește să îmbunătățească conversațiile online.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.