Elegante si practice becuri vintage

Elegante si practice becuri vintage

Când auzim de ceva vintage, adesea asociem în mod greșit cu ceva învechit sau depășit. În realitate însă vintage ne îndreaptă privirile spre ceva superior, rar, de o eleganță deosebită. Trecerea timpului își lasă amprenta sa unică, transformând banalul din trecut în elegantul de acum. Și asta îndeosebi diferențelor aduse de evoluția în timp a stilurilor. Astfel propun crearea unei atmosfere speciale cu ajutorul unor elegante si practice becuri vintage.

Obișnuiți cu complexitatea lucrurilor din prezent, datorită tehnologiei care pare că nu se mai oprește, ne umplem de nostalgie când ne reamintim cum era înainte. Îmi amintesc de lampa cu picior din camera de zi pe care o aprindeam ca să citesc o carte din bibliotecă, tolănit în fotoliu. Acele momente de lectură petrecute la lumina caldă a lămpii sunt de neuitat.

Bec vintage Edison

Dar nu doar nostalgia este importantă aici, ci lumina în sine. Un asemenea bec, cum este de exemplu acest bec Edison de 60W, produce o atmosferă caldă și familiară pe care ne-o dorim acasă. Lumina dată de un astfel de bec vintage poate fi descrisă ca blândă și caldă, caracterizată de o ușoară nuanță gălbuie. Statistic vorbind, puțini oameni aleg să folosească lumina rece în zona lor de confort, iar acest lucru este de înțeles.

Pentru un efect mai puternic putem folosi becurile vintage pe suporturi care nu le maschează. Filamentul vizibil și forma lor originală dau un ton aparte încăperii. Lumina lor, deși nu este puternică ca cea a becurilor moderne, este suficientă și cu un consum rezonabil. Și ca durată de viață aceste becuri sunt rezonabile, ele având garanție un an, funcționând până la 3 ani.

Becurile vintage ne duc în anii 1893 când Edison l-a inventat. Aducându aceste becuri în casele noastre vor mai veni și farmecul, nostalgia, confortul și căldura.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.