Noile anexe conform regulamentului privind receptia lucrarilor de constructii

Noile anexe conform regulamentului privind receptia lucrarilor de constructii

În luna mai 2017 s-a aprobat o nouă Hotărâre pentru modificarea HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. În cadrul acesteia s-au schimbat multe aspecte privind recepția la terminarea lucrărilor și recepția finală. De asemenea sunt redate și noile anexe conform regulamentului privind receptia lucrarilor de constructii.

Noul regulament vine cu o serie de modificări și introduce noi aspecte prinvind recepția lucrărilor de construcții. La finalul articolului am atașat conținutul Hotărârii pentru a putea fi lecturat și asimilat cu ușurință.

Regulamentul va intra în vigoare la 60 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Mai jos se regăsesc descărcările în format editabil doc toate anexele acestui regulament:

Important de știut:

Prevederile Regulamentului privind recepţia construcţiilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 273/1994, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, nu se aplică construcţiilor pentru care recepţia la terminarea lucrărilor, respectiv recepţia finală se află în desfăşurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

În cazul în care recepţia la terminarea lucrărilor a fost efectuată conform prevederilor Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 273/1994, cu modificările şi completările ulterioare, până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, iar comisia de recepţie a recomandat admiterea recepţiei cu obiecţii, sunt considerate neconformităţi în sensul regulamentului prevăzut în anexa la prezenta hotărâre acele obiecţii neremediate în termenele convenite. În acest caz, prin excepţie de la prevederile alin. (1), recepţia finală se realizează potrivit prevederilor regulamentului prevăzut în anexa la prezenta hotărâre, iar neconformităţile neremediate determină suspendarea procesului de recepţie finală, dispoziţiile art. 28 din acelaşi regulament aplicându-se în mod corespunzător.

Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 406 din 30 mai 2017.

Prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citește textul integral:  hg-343-2017-modificare-hg-273-1994-receptie.pdf (13415 downloads )

 

Comments (8)

 1. BogdanCristian 11 februarie 2021
  • Admin 11 februarie 2021
 2. Admin 17 februarie 2020
 3. ADRIAN 17 februarie 2020
  • Popescu 10 mai 2020
   • Admin 11 mai 2020
    • Păiuș Toader 10 iulie 2020
     • Admin 17 iulie 2020

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.