Foi de atasament model excel

Foi de atasament model excel

Legislație pentru foi de atasament model excel: HG nr. 343/2017 pentru modificarea HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii și instalaţii aferente acestora.

La CAPITOUL II – Cuprinsul cărții tehnice a construcției, punctul 8. Documentația tehnică privind execuția (capitolul B), litera f) caietele de atașament fac parte integrantă din cartea tehnică a construcției. Acestea trebuiesc completate de către antreprenori și predate beneficiarului prin dirigintele de șantier.

Foile de atașament stau la baza situațiilor de plată, acestea având rolul de a indica lucrările executate în șantier, cantitativ pe articol de deviz. Cu ajutorul formulelor de calcul și a planșelor din proiectul tehnic și detalii de execuție, constructorul întocmește foile de atașament pe articol de deviz. Practic, foile de atașament păstrează o evidență cantitativă a consumurilor din execuție conform ofertei, ele fiind completate cu ocazia realizării situațiilor de lucrări.

Pe foaia de atașament sunt indicate datele obiectivului de investiție, precum și factorii implicați în proiect (beneficiar, constructor). Acestea se completează pe obiecte, devize, separat pe articole.

Pentru a facilita completarea acestora, am realizat un fișier în format excel, având extensia .xlsx. Se completează din Central datele aferente lucrării. Fșierul se pretează a fi copiat și completat pentru câte un deviz ofertă. Am introdus 30 de atașamente, dar se poate adăuga sau șterge în funcție de mărimea dorită.

Porțiunile cu gri nu trebuie modificate deoarece conțin formule. Numerotarea foilor de atașament se poate face fie din computer completând câmpul respectiv (C7), fie completând cu pixul după tipărire. M-am gândit la o posibilitate de a numerota automat, însă e mai complicat.

Foi de atasamente

Dacă găsiți o eroare sau aveți sugestii, vă rog să-mi scrieți la email caziuc @ gmail dot com, sau folosiți formularul de contact al siteului.

Foaie-de-atasament-model-excel.xlsx (7442 downloads )

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.