Legea 271/2020 pentru plata online pasaport

Legea 271/2020 pentru plata online pasaport

Legea 271/2020 pentru plata online pasaport a fost promulgată prin Decret nr.907/2020 în data de 24.11.2020. Legea prevede metode de plată online pentru contravaloarea pașaportului pentru cererile depuse în țară.

Legea 271/2020 privind aprobarea OUG 152/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online.

Prin introducerea acestor modalități de plată online a contravalorii pașaportului se reduce considerabil timpii de așteptare.

Articol unic. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 152 din 31 august 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăţi care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului naţional electronic de plată online, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 802 din 1 septembrie 2020, cu următoarele modificări:

1. La articolul I, alineatul (2) al articolului 151 se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) Pentru cererile de eliberare a paşapoartelor depuse în ţară, contravaloarea paşapoartelor se achită în contul Companiei Naţionale «Imprimeria Naţională» – S.A., prin mandat poştal, prin mijloace de plată on-line, inclusiv prin intermediul Sistemului naţional electronic de plată online – SNEP sau prin unităţile bancare cu care Compania Naţională «Imprimeria Naţională» – S.A., încheie convenţii în acest scop.

2. La articolul I, alineatul (4) al articolului 151 se modifică şi va avea următorul cuprins:

(4) Contravaloarea paşaportului simplu electronic achitată eronat sau pentru care nu a fost prestat serviciul aferent se restituie, la cerea scrisă a plătitorului adresată Companiei Naţionale «Imprimeria Naţională» – S.A., însoţită de documentul prin care s-a efectuat plata, în cel mult 5 zile lucrătoare de la depunerea acestei cereri, în condiţiile stabilite de normele metodologice de aplicare a prezentei legi. Cererea și documentul prin care s-a efectuat plata pot fi transmise atât în format fizic, cât și prin mijloace electronice.

3. La articolul II, alineatul (9) al articolului 111 se modifică şi va avea următorul cuprins:

(9) Restituirea sumelor prevăzute la alin. (1), achitate eronat sau pentru care nu au fost prestate serviciile aferente, se face de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, respectiv de către Regia Autonomă «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat», la cererea scrisă a plătitorului adresată acestora, însoţită de documentul prin care s-a efectuat plata. Cererea și documentul prin care s-a efectuat plata pot fi transmise atât în format fizic, cât și prin mijloace electronice

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.