Reglementările în construcții vor fi simplificate

Reglementările în construcții vor fi simplificate

Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației – MDLPA a emis un comunicat de presă în data de 09 martie 2021 prin care anunță faptul că reglementările în construcții vor fi simplificate.

Ministrul MDLPA, Cseke Attila, a oferit câteva detalii privind situația acestor reglementări din domeniul construcțiilor:

Reglementările nu corespund realității actuale, și necesită modificări. Am identificat 44 de acte normative care trebuie modificate cu prioritate. În acest sens a fost constituit un grup de lucru care va avea sarcina de a elabora un set de prevederi mai simple și mai eficiente în domeniul construcțiilor, și de a actualiza în permanență aceste normative”.

Este adevărat faptul că, din cele 589 de reglementări în construcții, unele dintre ele sunt datează din 1970.

Pe lângă modificarea și actualizarea lor, normativele trebuie corelate cu cele internaționale, în vigoare în UE. Există anumite lacune în legislația actuală din domeniul construcțiilor din România. De exemplu, normativele privind siguranța în caz de incendiu trebuie revizuită. Prevederile privind eficientizarea energetică a clădirilor trebuie actualizate în vederea obținerii de clădiri de tip nZEB.

Vor fi actualizate și normativele privind construcția creșelor, care datează din 1977. Având în vedere faptul că din 2021 programul de guvernare are în vedere construirea de creșe noi, prevederile legale care vizează construirea de creșe vor fi actualizate pentru a reflecta realitatea actuală.

Lista de reglementări tehnice în construcții.

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.