Strategia energetica a Romaniei 2020-2030

Strategia energetica a Romaniei 2020-2030 cu perspectiva anului 2050

Proiectul Strategia energetica a Romaniei 2020-2030, a fost supus evaluării strategice de mediu, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1076/2004, în scopul obținerii avizului de mediu.

Pe parcursul perioadei 2018-2019, proiectul Strategiei energetice a fost supus unui amplu proces de consultare publică, inclusiv din punctul de vedere al evaluării de mediu în context transfrontieră, în urma căruia documentul de strategie energetică precum și raportul de mediu și studiul de evaluare adecvată au fost revizuite, variantele actualizate ale acestor documente fiind publicate în cadrul procedurii de evaluare de mediu atât pe site-ul Ministerului Mediului, cât și pe cel al Ministerului Energiei.

Ultimele modificări ale acestor documente au fost făcute având în vedere propunerile/sugestiile primite de la părțile interesate în cadrul procesului de consultare publică internă și de consultare transfrontieră, precum și angajamentul României la efortul comun de îndeplinire a țintelor europene, stabilite pentru anul 2030 în domeniul energiei și climei, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2018/1999 din decembrie 2018 privind guvernanța Uniunii Energetice și a acțiunilor climatice.

Cele trei documente, proiectul revizuit al Strategiei Energetice a României 2020-2030, cu perspectiva anului 2050, împreună cu documentele revizuite ale Raportului de mediu și Studiului de evaluare adecvată, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Precizăm totodată că acestea se regăsesc și pe site-ul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.