Norma tehnică NTE 010/20/01 executare lucrări sub tensiune

Norma tehnică NTE 010/20/01 executare lucrări sub tensiune

Norma tehnică NTE 010/20/01 executare lucrări sub tensiune aprobat prin Ordin nr. 34/2021 și publicat în MO nr. 596/15.06.2021 Partea I. Emitent: Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Descarcă Norma tehnica NTE 010/20/01 privind executarea lucrărilor sub tensiune în instalațiile electrice.pdf (6735 downloads )

Norma tehnică privind stabilirea cerințelor pentru executarea lucrărilor sub tensiune în instalații electrice intră în vigoare în termen de 3 luni de la data publicării. Se abrogă Ordinul nr. 23/2011 emis de ANRE.

Scop și domeniu de aplicare

Norma tehnică stabilește cerințele pentru executarea lucrărilor sub tensiune, în instalații electrice de joasă/medie/înaltă tensiune. Norma tehnică respectă prevederile legislației în
vigoare din domeniul securității și sănătății în muncă.

Prevederile prezentei norme se aplică la executarea lucrărilor sub tensiune de către personalul specializat aparținând operatorilor economici din sectorul energiei electrice, autorizat din punctul de vedere al securității muncii pentru lucrări în instalațiile electrice, conform legislației în vigoare în domeniul securității și sănătății în muncă.

Lucrările sub tensiune se execută asupra echipamentelor electroenergetice utilizate pentru producerea, transportul, distribuția și utilizarea energiei electrice.

Prevederile prezentei norme se aplică la elaborarea instrucțiunilor specifice de securitate a muncii pentru lucrări sub tensiune la medie/înaltă tensiune, a instrucțiunilor tehnice interne pentru lucrări sub tensiune la joasă tensiune, precum și la completarea unor instrucțiuni existente cu prevederi referitoare la executarea lucrărilor sub tensiune.

Descarcă Norma tehnica NTE 010/20/01 privind executarea lucrărilor sub tensiune în instalațiile electrice.pdf (6735 downloads )

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.