Platforma SIMA-ISC pentru investitori

Platforma SIMA-ISC pentru investitori

Platforma SIMA-ISC pentru investitori este un serviciu public online ce facilitează relațiile dintre investitori și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Investitorii, deținătorii de autorizații de construire, au de făcut câteva drumuri la sediile ISC/IJC pentru depunerea unor documente.  Noua platformă investitori-ISC se dorește a înlesni depunerea documentelor și plata cotelor legale datorate de investitori.

Platforma SIMA-ISC permite înregistrarea utilizatorilor care vor avea implicit rolul de executant. După înregistrare, se pot încărca documente și se pot efectua plăți cu cardul direct din platformă. Acest lucru reprezintă un mare avantaj, scutind drumuri la poștă sau la bancă și obținând mai rapid adeverința pentru plata cotelor legale.

Platforma SIMA-ISC

După înregistrare, pe platformă veți avea acces pentru deschiderea unui nou dosar (obiectiv), să vizualizați dosarele în funcție de adrese, să deschideți rapoartele cu soldurile contabile. Practic putem să gestionăm toate comunicările cu ISC de pe această platformă.

Platforma SIMA-ISC permite exportul informațiilor în format csv, excel și tipărirea directă la imprimantă pentru arhiva proprie.

Un aspect interesant îl reprezintă zona de notificări din partea dreaptă sus. De aici se pot vizualiza toate notificările relației dintre investitori și ISC.

Există o casetă de căutare pentru a ajunge mai rapid la un dosar sau document specific. Și, bineînțeles, un buton pentru manualul de utilizare al platformei, ce conține 55 de pagini de instrucțiuni detaliate. Pentru titularii mai multor autorizații de construire cel mai probabil că această platformă va fi ca o mană cerească, deoarece le va permite gestionarea facilă a fiecărui dosar (obiectiv).

Însă trebuie remarcat și faptul că noua platformă este utilă și pentru persoanele fizice. Documentele se pot încărca online iar plata cotelor legale se poate face direct din platformă. Un titular aflat în afara țării poate gestiona situația dosarului său în relația cu ISC mult mai ușor.

Pentru a ieși din cont am observat că trebuie să duci cursorul deasupra siglei SIMA-ISC din partea stângă și va apărea butonul EXIT dedesubt. Un pic cam ciudat modul de a amplasa acest buton, având în vedere faptul că era mai logic să fie sub numele titularului sau chiar direct pe bară, distinct.

Tags:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.