Ordinul 4436/2023 privind acordarea burselor sociale

Ordinul 4436/2023 privind acordarea burselor sociale

Ordinul 4436/2023 al Ministerului Educației modifică Ordinul 3392/2017 privind privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru  studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență.

Ordinul 4436/2023 al Ministerului Educației a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 552 din 20 iunie 2023.

Titlu întreg: Ordin pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.392/2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență.

Este modificată lista cu afecțiuni grave pentru care studenții pot primi bursă socială.

Cadru legal

Ordinul 4436/2023

Art. I.

Anexa la Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.392/2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 din 2 martie 2017, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

— La articolul 6 alineatul (2), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) studenții bolnavi de tuberculoză, care se află în evidența unităților medicale — pe perioada tratamentului tuberculostatic, diabet insulinonecesitant, boli maligne, sindroame de malabsorbție severe, boală cronică de rinichi în program de dializă, astm bronșic persistent moderat sau sever, epilepsie grand mal, cardiopatii congenitale, hepatită cronică cu fibroză avansată (stadiu F3 sau F4), glaucom, miopie gravă, boli imunologice autoimune forme severe, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice severe care necesită tratament continuu sau spitalizări frecvente, surditate bilaterală, fibroză chistică, cei infectați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor și încadrați într-un grad de invaliditate;”.

Art. II.

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.